maanantai 7. maaliskuuta 2016

Louhikummun luonnonvaraopetus : Villivihannes- ja rohtokurssit 2016

Luonto on pullollaan rohtoa ja ravintoa. Luonnollisten raaka-aineiden käyttö ravinnoksi ja hyvinvointia lisäämään on suositumpaa kuin koskaan ja tietoa aiheesta löytyy helposti kirjoista, nettikursseilta, opistoista, työpajoista ja innokkailta harrastajilta. Kokemukset karttuvat ja kokemusmaailmat avartuvat, lähiluonnon rikkauksia käytetään yhä enemmän hyödyksi ja ne tarjoavat aineksia tasapainoisempaan ja kestävämpään elämäntapaan.

Louhikummun tilalla on kehitelty jo pitkään luonnon aineksista ruokalajeja, säilykkeitä, rohtoja ja hoivatuotteita. Pestot, hapatteet, salaatit, wokit, padat ja luonnon hoivatuotteet, kuten salvat, voiteet ja tinktuurat, ovat saaneet alkunsa työpajoissa ja -tapahtumissa tai muuten vaan asialle hartaudella omistautuneiden kokeilijoiden keittiössä ihmisten iloksi, elannoksi ja nautinnoksi. Mukana on oltu myös maakunnan kesätapahtumissa ja markkinoilla, kesäkahvilan riennoissa ja ympäri suomenmaata työpajoja järjestämässä.

Haluatko sinäkin oppia?

Toivoisin että tänä aikana yhä useampi löytäisi tämän innostavan tiedon ja taidon äärelle. Järjestän työpajoja ja kursseja villivihanneksista, hapattamisesta, luonnon rohdoista ja hoivatuotteista. Esimakua eri kurssisisällöistä saa blogiteksteistä

- Villivihanneskurssi 1 : Keruukasvien tunnistaminen ja käyttö ravinnoksi
- Villivihanneskurssi 2 : Villivihannesten hapattaminen
- Rohtokurssi : Salvat, voiteet ja hierontapalat
- Rohtokurssi: Yrttien kuivaaminen ja tinktuurat

Näistä voi tarpeen mukaan räätälöidä semmoisen kurssin kuin osallistujat haluavat. Voidaan keskittyä enemmän kasvien tunnistamiseen tai sitten yhdessä tekemiseen, keräämiseen ja käyttöön. Blogissa ohjeet ja reseptit ovat myös aina saatavan kiinnostuneille.

Tarkoituksena on että jokainen saa kurssilta jotakin itse tehtyä mukaansa. Esimerkiksi hapatustyöpajojen saaliit on lopulta jaettu purkkeihin ja niistä on saanut kukin viikoiksi hyvää lisuketta aterioihinsa. Salvatyöpajoilla voi tehdä omien tarpeidensa mukaista kosmetiikkaa ja hoivatuotteita. Villivihanneskurssilta voi purkittaa mukaan vaikka yhdessä tehtyä villivihannespestoa.

Yhdessä tekeminen on terapeuttista ja parhaassa tapauksessa se poikii lisää yhdessä tekemistä. Kun tiedot ja taidot leviävät ja ihmiset löytävät toisensa, verkosto vahvistuu ja luo edellytyksiä yhä uudelle toiminnalle, kulttuurille tai elinkeinolle.

Ota yhteyttä jos kiinnostuit!  - - - - - - - - - >  louhikummuntila@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti